A Borótündér Alapítvány azért jött létre,

hogy a koraszülött és az újszülött korban halmozottan sérült gyerekek és családjaik életét megkönnyítse

Egyéni támogatások révén


Minden érintett családnak azzal szeretnénk segíteni, amire a leginkább szüksége van.

Van, akinek egy segédeszközre lenne szüksége, van, akinek egy terápia hoz nagy változást, van, ahol a mindennapi életet élhetővé tevő eszközre van szükség és van, ahol a személyi segítség, ami égetően fontos lenne...

Szakmai napok, konferenciák rendezésével

Legutóbbi rendezvényünket 2017. november 25-én a Nem adom fel kávézóban tartottuk "Tudj meg többet a szemvezérlésről!" címmel.

Információs napunkon a szakma és a felhasználók, valamint az érdeklődők találkozhattak egymással.

Támogatásotokkal a következő projektek valósultak meg:

Pali Dániel - Budapest - BIPAP lélegeztető gép

Csenteri Szebasztián - Markaz - futópad

Grünfelder Sára - Baja - állítógép

Hágel Hunor - Budapest - ültető modul tálcával

Király Benedek - Nyíregyháza - ágy leesés elleni védelemmel

Varga Adrián - Pécs - kifordítható autósülés

Nagy Tamás - Budapest - bejárati ajtó cseréje

Sóti Benedek - Jászapáti - Elements Body testtartásjavító

Köszönjük a segítségeteket!


"Kedves Borótündér Alapítvány!

Kisfiam a segítségetekkel hozzájutott egy légzésttámogató eszközhöz, amely a minőségi életet biztosítja számára.
Nem könnyű megszoknunk, hogy ezentúl mindig ezzel a készülékkel és maszkkal kell aludnunk, de igyekszünk megbarátkozni a helyzettel.
Mióta használjuk, Dani sokkal mosolygósabb, többet tud enni, kevesebbet fáj a feje.

Nagyon köszönjük, hogy megkaphattuk ezt a támogatást!

Buday Krisztina és Pali Dániel"


"Köszönjük a lehetőséget ,hogy pályázhattunk és Szebi is a többi kis hős közé tartozhat akik esélyt kaptak a Borótündértől ,hogy fejlődhessen. Bízzunk benne ,hogy a futópadon végzett erősítő gyakorlásnak köszönhetően elérjük végső célunkat ,hogy Szebasztián önállóan járni fog .Hálásak vagyunk BORÓTÜNDÉR ALAPÍTVÁNY !"

Csenteri Ramóna, Csenteri Szebasztián"Kedves Borótündér!

A pályázaton nyert összeg lehetővé tette, hogy beszerezzük az állítót, amit anya már nagyon régóta szeretett volna, de eddig mindig volt fontosabb a listán.
2 hete kiválasztottuk és múlt héten elkészítették hozzá azt az asztallapot, ami nekem is jó, szemből támasztva állhatok oda, nem ütöm bele a kezem a csavarokba és hasonlók. A héten szerdán hazahoztuk, azóta minden nap álldogáltam rajta egy kicsit és minden próba után alakítottunk rajta valamit, még szerencse, hogy minden porcikája külön mozgatható. 
Szombatra anya rájött, hogy akkor érzem magam biztonságban, ha a biztonsági öveken kívül a sálját is rám köti, így nem kell mögöttem állnia folyamatosan, le is tud fényképezni. Nagyon élvezem, hogy egyedül álldogálhatok és közben még akár rajzolhatok is. Hiába lóg ki a nyelvem az erőlködéstől akkor sem akarok leszállni, anya azt mondja külön kérvényt kell benyújtania hozzá, hogy levehessen a gépről.
Állítólag még nem ez a végleges állapota a gépnek, a lábam miatt további beállításmódosítás lesz, hogy lehetőleg az egész talpam terheljem, de ahhoz a csizmát is haza fogjuk hozni az oviból.
Nagyon szépen köszönöm Neked Borótündér!


Grünfelder Sári""Az R82 típusú ültetőmodulra esett a választás halmozottan sérült 5 éves kisfiam ülésének megsegítésében. Ennek az ültetőmodulnak szinte minden része egyedileg méretre beállítható, a gyermek növekedésével együtt nagyítható. Egy külön tálca/asztalka is készült hozzá, melynek segítségével az etetés és a finimmanipuláció fejlesztés is elősegíthető. Az ültetőmodul görgös vázra szerelt, így a lakáson belül bárhol használható. Az asztalka leszerelhető, az ülőmagassága állítható, így akár asztalhoz is be lehet tolni."


Hágelné Bán Edit, Hágel Hunor


"Tisztelt Borótündér Alapítvány!

Nagy örömmel fogadtuk a pályázati kiírást, és még nagyobb örömmel értesültünk, hogy nyertünk!
Megvettük a leesésgátlós ágyat Benedek részére, melyet hatalmas boldogsággal birtokba is vett :)

Az Alapítvány működéséhez minden jót kívánok, sok-sok támogatót, és még több támogatott gyermek örömét!"

Mester Erika, Király Benedek


"Adriánnak nagy szüksége volt egy kifordítható autós ülésre, a mindennapi közlekedésünk miatt. Naponta több alkalommal kell be illetve ki venni az autóból. Hagyományos ülésből neki is kényelmetlen volt a ki be szállás, nekünk nagyon nehéz volt. Sajnos többször be verte a fejét, illetve a támasztás sem volt megfelelő, utazás közben kidőlt az ülésből. Most ez a problémánk megoldódott! Az új ülés szuper kényelmes és nagyon könnyű a be-ki helyezés! Evvel megkönnyítve a mindennapjainkat.
Köszönjük!"

Miolkovics Mariann, Varga Adrián


"Tomi 2011.06.07-én született 26. hétre. Születése közben kétoldali agyvérzést kapott. Amikor megszületett kétszer újra kellett éleszteni. Két óra hosszán át küzdöttek érte a koraszülött mentős csapata, hogy köztünk maradhasson és stabilizálják az állapotát.2,5 hónapig volt kórházban. Ezután 3 éves koráig terápiáról terápiára hordtuk Tomit, apró fejlődések voltak, de igazából áttörő sajnos nem. 3 évesen epilepsziás lett, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy nem húzgálom jobbra-balra mindenféle fejlesztésre Tomit, hanem hagyom gyereknek, és az otthonunkat alakítom át inkább úgy, hogy az neki kényelmes legyen, és nekem is könnyebb legyen őt ápolni, nevelni, mivel én 40 kg-os asszonyka vagyok. Először is vettünk fel hitelt és Dunakesziről beköltöztünk Pestre az óvodához közel. Egy olyan lakást választottunk ami a lehető legakadálymentesebb. 2 lift van a házban, és a bejárat is akadálymentes, mert nem lépcső van hanem fokozatosan emelkedő bejárat. Sajnos csak egy olyan lakást tudtunk venni, ami felújításra szorul. A lakás bejárati ajtaja régi hevederzáras (most már mondhatom) volt. Ennek cseréje 147 ezer forint, ennyi pénzünk nem volt a sok-sok kiadás miatt, így nehézkesen mindig kimérve ügyetlenkedve mentünk be, ráadásul kerekesszékkel( Sajnos nagyobbacska korára biztosan kerekesszékes lesz) tuti nem fértünk volna be rajta a nyílásszög miatt. És jött a csoda megtaláltam a Borótündér alapítvány pályázatát, megpróbáltam, hátha sikerül. Sikerült, annyira boldog vagyok, hogy végre ez az aprónak tűnő nehézség megszűnt :) Vannak még a lakásban átalakításra váró dolgok, de szépen lassan majd csak megoldódik minden. Nagyon hálásak vagyunk a Borótündér alapítványnak, hogy lehetővé tette ezt számunkra. :) Köszönjük :)"


Kedves Borótündér Alapítvány!

Örömmel adunk hírt arról, hogy elkészült Benedek elements body-ja, amelyet a Ti segítségetekkel sikerült megrendelnünk. Célunk Benedeknél a helyes testtartás elérése és megtartása, az önálló járás. Tudjuk, hogy ezzel a body-val nagyon sokat segítünk, segítetek neki. A body-t méretvétel után egyedileg készítették neki, kényelmes, szívesen használja. A body-ban készített képek pedig önmagukért beszélnek :-), már rövid használat után látható a különbség.

Köszönjük a támogatást!

Benedek és családja